HomeAlgemeenLaagste geboortecijfer China in 70 jaar

Laagste geboortecijfer China in 70 jaar

Het Chinese nationale statistiekbureau heeft in een jaarboek gepubliceerd dat er in 2020 heet laagste aantal geboorten per 1000 mensen in China waren. Er werden namelijk per 1000 inwoners 8,52 baby’s geboren in 2020, een historisch dieptepunt voor China sinds de Volksrepubliek in 1949 opgericht werd.

Dit enorm alge aantal is extra opvallend, omdat sinds mei vorig jaar Chinese gezinnen 3 kinderen mogen krijgen en de eenkindpolitiek 6 jaar geleden werd afgeschaft. Dit heeft dus nog niet geleid tot het krijgen van veel meer kinderen in China. Dit komt vooral door de hoge kosten om kinderen in hun levensonderhoud te voorzien.

De partij die in China allesbepalend is, de Communistische Partij, probeert al jaren dit tij te keren en de geboortecurve weer omhoog te krijgen, omdat de druk op de economie op deze manier steeds verder toeneemt. Dit lukt dus nog niet bepaald. In 2020 zou ook het coronavirus een oorzaak kunnen zijn van het enorm lage geboortecijfer, maar hoe dit precies impact heeft wordt in de Global Times, de Chinese Staatskrant, niet verder toegelicht.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular