HomeAlgemeenLandbouwakkoord geklapt: "zonder LTO ongeloofwaardig"

Landbouwakkoord geklapt: “zonder LTO ongeloofwaardig”

Waar we vanmorgen al berichtten dat de onderhandelingen over het landbouwakkoord in een impassen zaten (https://actuma.nl/landbouw-onderhandelingen-in-een-impasse-lto-en-najk-trekken-zich-terug/) is nu duidelijk geworden dat het landbouwoverleg zelfs geklapt is. Dit betekent dat er niet meer verder zal worden onderhandeld hierover, omdat het volgens de overgebleven partijen niet meer geloofwaardig is om door te praten zonder de grootste landbouworganisatie, de LTO. De onderhandelingen over het akkoord zijn daarom geheel gestopt.

Sinds december werd er door minister Adema met diverse partijen gesproken over de toekomst van de landbouw tot 2040 met betrekking tot veranderingen die doorgevoerd dienen te worden om tot een halvering van de stikstofuitstoot in 2030 te komen. LTO Nederland besloot gisteren echter uit deze onderhandelingen te stappen, omdat er volgens hen te weinig perspectief aan de boeren zou worden geboden. Deze morgen gaf voorman Van der Tak nog aan dat hij in de tweede helft van dit jaar wel weer bereid zou zijn verder te overleggen, maar dan niet over dit landbouwakkoord.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen