HomeAlgemeenLesauto haalt politiewagen in met 154 km/u en krijgt 574 euro boete

Lesauto haalt politiewagen in met 154 km/u en krijgt 574 euro boete

Een rijinstructeur is bekeurd nadat hij zijn 17-jarige leerling instrueerde om 154 km/u te rijden op de A2. De snelheidsovertreding en het onnodig links rijden resulteerden in een totale boete van 574 euro.

Situatie op de A2

Op de A2 tussen Boxtel en Den Bosch, waar een snelheidslimiet van 130 km/u geldt, raasde gisteren een lesauto met een 17-jarige leerling op de linkerrijstrook. Opvallend genoeg werd tijdens deze actie een politiewagen ingehaald.

Reactie van de politie

Volgens een woordvoerder van de politie bij Omroep Brabant: “De auto slingerde en reed onnodig lang links.” Na de auto te hebben onderschept, beweerde de rijinstructeur dat hij de leerling wilde leren dat harder rijden niet noodzakelijkerwijs betekent dat men sneller thuis komt. De politie vond dit echter geen geloofwaardige verklaring.

Details van de boete

De rijinstructeur werd geconfronteerd met twee boetes: een boete van 334 euro voor te hard rijden en een extra boete van 240 euro voor het onnodig links rijden.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen