HomeSportLewandowski moet en zal naar Barcelona, Bayern komt met verklaring

Lewandowski moet en zal naar Barcelona, Bayern komt met verklaring

De geruchten gaan al een hele tijd dat Poolse top spits Robert Lewandowski weg wil bij Bayern München en de overstap wil maken naar FC Barcelona. Vandaag lijken het meer dan geruchten te zijn, aangezien zowel Lewandowski als transfer expert Fabrizio Romano en Bayern directeur Oliver Kahn met statements naar buiten zijn gekomen.

Romano meldt dat Lewandowski het volgende erover te zeggen heeft: “Ik hoop dat Bayern me niet gaat stoppen puur en alleen omdat ik nog een contract heb tot 2023 iedereen weet inmiddels wat ik wil hopelijk heb ik meer informatie voor je na de interlandwedstrijden.”

Tevens meldt Romano dat Barcelona al een mondeling akkoord hebben met Lewandowski over een contract voor de duur van 3 seizoenen en dat het wachten nog enkel op een akkoord met Bayern is.

Bayern directeur Oliver Kahn komt vandaag ook met een publieke boodschap en is verbaasd over de huidige gang van zaken en het communiceren van de Pool. “Ik kan niet verklaren waarom Robert op deze manier over zijn situatie communiceert”, foetert Kahn in gesprek met Sport1. “Publieke verklaringen als deze brengen je helemaal nergens.”

“Robert moet begrijpen wat hij hier bij Bayern heeft”, vervolgt Kahn, die uitlegt dat de Pool twee keer is verkozen tot The Best FIFA Men’s Player. “Waardering is geen eenrichtingsverkeer.” Lewandowski maakte eerder op de maandag duidelijk dat een transfer de beste oplossing is en dat hij hoopt op de medewerking van Bayern. 

Lewandowski maakt er geen geheim van dat hij graag naar FC Barcelona vertrekt. De goalgetter beschikt nog over een eenjarig contract in München, maar wil die niet uitzitten.

Door Wouter Bakker

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen