HomeEconomischLowlands binnen 14 minuten uitverkocht ondanks veel duurdere tickets

Lowlands binnen 14 minuten uitverkocht ondanks veel duurdere tickets

De kaartjes voor Lowlands zijn ook dit jaar weer enorm snel uitverkocht, ondanks het feit dat ze dit keer 300 euro per stuk kosten. Om 11.00 uur startte de verkoop van 60.000 kaarten en die waren slechts 14 minuten later allemaal uitverkocht. Ticketmaster heeft nog wel een reserveringssysteem, waarbij kopers hun kaartje een tijdje vasthouden en het weer beschikbaar komt als er niet op tijd betaald wordt. Er is echter een wachtrij van 104.000 mensen, dus festivaldirecteur Van Eerdenburg verwacht dat de kans op een ticket erg klein is.

Vanwege de inflatie verhoogde Lowlands de ticketprijzen dit jaar van 255 naar 300 euro. Om die reden konden mensen er ook voor kiezen het in termijnen te betalen, maar een woordvoerder liet aan ANP weten dat het “overgrote deel” het bedrag ineens heeft betaald. “Er wordt ook wel gebruikgemaakt van die optie door mensen voor wie de uitgave te groot is, maar het overgrote deel rekent in één keer af.”

Dit jaar vindt Lowlands plaats op 18, 19 en 20 augustus. Er zullen onder andere optredens van Florene + The Machine, Billie Eilish en Nothing But Thieves zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen