HomeAlgemeenMaandag opnieuw drukte verwacht op Schiphol, geen nieuwe annuleringen

Maandag opnieuw drukte verwacht op Schiphol, geen nieuwe annuleringen

Sinds vanmiddag zijn er geen nieuwe vluchten geannuleerd op luchthaven Schiphol vanwege de drukte. Eerder op deze zondag was wel op informatieborden te zien dat enkele vluchten geannuleerd waren. Reizigers moeten volgens een woordvoerder van Schiphol wel nog steeds rekening houden met vertragingen en drukte, wast ook voor maandag weer verwacht wordt.

De afgelopen dagen is het enorm druk op Schiphol vanwege de meivakantie in combinatie met personeelstekorten. De laatste dagen en ook vandaag ontstonden er zelfs lange rijden buiten Schiphol, waarop de brandweer samen met het kantoorpersoneel van de luchthaven besloot water uit te gaan delen.

Volgens de Koninklijke Marechaussee zijn er verder geen incidenten geweest, ondanks de drukte. Er werden vandaag 70.000 reizigers verwacht, waarbij er wel een oproep gedaan was aan luchtvaartmaatschappijen om dit aantal naar beneden te brengen met 5800. Dit lukte echter niet, omdat die het niet zagen zitten vluchten te schrappen.

Dit weekend waren er wel 47 vluchten geschrapt door KLM op vraag van Schiphol en vluchten verplaatst naar andere luchthavens door andere luchtvaartmaatschappijen.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen