HomeZorg & WelzijnMan eist schadevergoeding na operatie die penis met 7 centimeter verkortte

Man eist schadevergoeding na operatie die penis met 7 centimeter verkortte

In oktober 2020 besloot een man het Medisch Centrum Leeuwarden te bezoeken vanwege aanhoudende pijnklachten. Hij onderging daar een chirurgische ingreep aan zijn penis. Na de operatie verklaarde de man dat niet alleen zijn klachten waren verergerd, maar dat er ook een drastische verkorting van 7 centimeter van zijn penis had plaatsgevonden. Dit leidde tot zijn schadeclaim bij de Geschillencommissie voor Ziekenhuizen.

Reactie van het Medisch Centrum Leeuwarden op de claim van 7 centimeter

Het ziekenhuis betwistte de beweringen van de man. Volgens het Medisch Centrum Leeuwarden was de mogelijke verkorting van de penis voorafgaand aan de operatie uitgebreid met de patiënt besproken. Beide partijen, de patiënt en zijn partner, hadden na dit overleg uitdrukkelijk ingestemd met de chirurgische ingreep, ondanks de geïnformeerde risico’s.

Uitspraak van de Geschillencommissie over de verkorting van 7 centimeter

De patiënt eiste een forse schadevergoeding van €15.000 tot €20.000, gebaseerd op zijn bewering van de verkorting van 7 centimeter van zijn penis na de operatie. De Geschillencommissie voor Ziekenhuizen heeft echter na zorgvuldige overweging geoordeeld dat er onvoldoende bewijs was voor deze specifieke claim. Bovendien was de commissie van mening dat de arts de patiënt adequaat had geïnformeerd over mogelijke uitkomsten van de operatie. De schadeclaim werd daarom afgewezen.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen