HomeSportMaurice Steijn op punt van ondertekenen driejarig contract met Ajax

Maurice Steijn op punt van ondertekenen driejarig contract met Ajax

Maurice Steijn, de 49-jarige trainer, is op het punt om een driejarige deal met Ajax, de Amsterdamse voetbalkampioen, te tekenen. Naar verwachting zal de club binnenkort zijn aanstelling officieel bekendmaken, hoewel er nog een paar obstakels moeten worden overwonnen.

Het voornaamste obstakel is de afkoopsom die Ajax aan Sparta moet betalen, waar Steijn momenteel nog onder contract staat. Steijn, die nog een jaar verplichtingen heeft in Rotterdam, heeft afgelopen maandag zijn voornemen om naar Amsterdam te verhuizen kenbaar gemaakt aan het bestuur van Sparta.

Zijn overgang naar Ajax is deels te danken aan de nieuwe directeur van Ajax, Sven Mislintat, met wie Steijn een mondelinge overeenkomst voor drie jaar heeft gesloten. Verder zijn er plannen om oud-speler Hedwiges Maduro, die momenteel bij Almere City speelt, aan te stellen als assistent van Steijn.

Mislintat’s zoektocht naar een vervanger voor John Heitinga, die eerder deze maand te horen kreeg dat zijn contract niet zou worden verlengd, nam een onverwachte wending. Oorspronkelijk was de 54-jarige Noorse trainer Kjetil Knutsen, van FK Bodø/Glimt, de topkandidaat voor de functie. Knutsen, die de afgelopen jaren aanzienlijk succes heeft gehad bij FK Bodø/Glimt, had diverse gesprekken met Mislintat en toonde interesse in een overstap naar Ajax. De deal ging echter niet door, waardoor de focus van Mislintat verschoof naar Steijn en Maduro.

foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen