HomeSportMaurice Steijn verlaat Ajax na dramatische seizoenstart

Maurice Steijn verlaat Ajax na dramatische seizoenstart

Amsterdam – Na slechts vier maanden heeft trainer Maurice Steijn zijn post bij Ajax verlaten. Zijn vertrek volgt na een serie teleurstellende resultaten, met als dieptepunt de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht.

Dramatische resultaten

Onder Steijn’s leiderschap heeft de 36-voudig landskampioen ongekende dieptepunten bereikt. Op de huidige zeventiende plaats loopt Ajax het risico direct te degraderen aan het einde van het seizoen. De club behaalde slechts één overwinning in de Eredivisie tegen Heracles Almelo. Verder leden ze opmerkelijke nederlagen tegen Feyenoord en AZ.

Europese prestaties vallen tegen

Hoewel Ajax zich kwalificeerde voor het hoofdtoernooi van de Europa League ten koste van Ludogorets, hebben ze nog geen overwinningen geboekt in de groepsfase.

Achtergrond van Steijn’s aanstelling

Steijn nam in juni de teugels over bij Ajax, na aanbeveling van toenmalig directeur voetbalzaken, Sven Mislintat. Al snel ontstonden er spanningen tussen Steijn en Mislintat, wat leidde tot Mislintat’s ontslag in september.

Wat nu voor Ajax?

Met Steijn’s vertrek rijst de vraag wie hem zal vervangen, zeker met een uitdagend programma in het verschiet. Donderdag staat een Europa League-wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion gepland, gevolgd door een duel met de ongeslagen koploper, PSV, op zondag.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen