HomeSportMax Verstappen verovert pole position in Grand Prix van Qatar

Max Verstappen verovert pole position in Grand Prix van Qatar

In een indrukwekkende vertoning van macht liet Max Verstappen zien waarom hij de favoriet is om dit weekend tot wereldkampioen te worden gekroond. Tijdens de kwalificatie op vrijdag reed Verstappen slechts één getimede ronde in Q3 voordat hij uit zijn auto stapte, maar zijn tijd van 1.23,778 was meer dan voldoende om zijn rivalen George Russell (+0,441) en Lewis Hamilton (+0,527) op afstand te houden.

Tracklimits straffen Lando Norris en Oscar Piastri

Aanvankelijk leek het erop dat Lando Norris de tweede plaats op de grid zou bemachtigen, maar zijn tijd werd geannuleerd vanwege het overschrijden van de tracklimits, waardoor de McLaren-coureur terugviel naar de tiende positie. Norris’ teamgenoot, Oscar Piastri, schoof daardoor op naar de derde plek, maar ook hij verloor zijn tijd en eindigde als zesde. Fernando Alonso kwalificeerde zich als vierde, gevolgd door Charles Leclerc op de vijfde plaats.

Sergio Pérez worstelt in de kwalificatie

Sergio Pérez, momenteel tweede in het kampioenschap, stelde teleur in de kwalificatie. De Mexicaanse coureur eindigde op de dertiende plaats, mede vanwege het overschrijden van de tracklimits. Dit was al de achtste keer dit seizoen dat hij Q3 niet wist te halen. Ook Ferrari-coureur Carlos Sainz had problemen en eindigde als twaalfde.

Spanning voor de race van zondag

Het lijkt er sterk op dat Max Verstappen als drievoudig wereldkampioen aan de race van zondag zal beginnen. Om de titel veilig te stellen, heeft de Red Bull-coureur zaterdag slechts een zesde plaats nodig in de sprintrace die om 19.30 uur Nederlandse tijd begint. De kwalificatie voor deze race vindt eerder op de dag plaats om 15.00 uur.

In het onwaarschijnlijke scenario dat Verstappen zaterdag niet de titel wint, moet Pérez zondag vanaf de dertiende plek de race winnen om de titelstrijd te verlengen tot de volgende race in Austin. Bovendien moet Verstappen dan ook buiten de top acht eindigen om nog geen kampioen te worden.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen