HomeSportMax Verstappen wint de Grand Prix van Emilia-Romagna in tumultueuze race

Max Verstappen wint de Grand Prix van Emilia-Romagna in tumultueuze race

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Emilia-Romagna overtuigend op zijn naam geschreven. De start van de spannende wedstrijd vond plaats op een natte baan. Max kwam uitstekend weg vanaf de derde startplek en bij bocht twee nam hij de leiding over van Lewis Hamilton. De race werd stilgelegd vanwege een forse crash van Valtteri Bottas en George Russell, maar ook na de herstart kwam de overwinning geen moment in gevaar voor Max, die met een voorsprong van 22 seconden op Hamilton de race naar zich toe kon trekken. Hamilton vloog halverwege de race van de baan en beschadigde zijn voorvleugel, maar hij wist zich na de herstart terug te knokken tot de tweede plek. Lando Norris pakte een prachtige derde plaats voor McLaren.

Na afloop van de race laat een dolblije Max weten: “Het was een geweldige race en ik ben erg blij met de overwinning. De sleutel was de goede start, daarmee was ik zelf ook verrast. Vorig jaar hadden we wat moeite met de starts, maar het team heeft hard gewerkt om dat te verbeteren. Je zag het ook in Bahrein, maar nu in deze lastige omstandigheden hebben we het echt goed gedaan.”

De omstandigheden waren in het begin van de race listig volgens Max: “Het was een uitdagende race, vooral in het begin. Het was lastig om op de baan te blijven, want het was erg glad. De banden sleten daarna op de natte baan. Om vervolgens het juiste moment te kiezen om naar slicks te wisselen is nooit makkelijk. Je wil nooit de eerste zijn die naar slicks wisselt op zo’n lastige baan met maar één droge lijn. Ik denk dat we in de juiste ronde de call hebben gemaakt om naar slicks te wisselen. Één ronde eerder was het nog een stuk lastiger geweest.”

Bij de één-na-laatste bocht voor de herstart spinde Max bijna, maar hij wist uiteindelijk zijn auto in het rechte spoor te houden. “Ik had een klein momentje tijdens de herstart. Het is een geheime tactiek om de banden op te warmen”, grapt Max hierover. “Gelukkig kwamen we er nu mee weg, maar dan zie je hoe verraderlijk het is op koude banden. Je hoeft maar iets te agressief op het gas te gaan en je ligt eraf. Behalve dat ging alles goed vandaag.”

Op de vraag of het een dominante overwinning was, antwoordt Max: “Ik denk niet dat we dominant waren. Lewis kon mij goed volgen en dat hij zich nog terug vocht van P9 naar P2 laat zien dat ze veel snelheid hebben. We deden vandaag alles goed in deze omstandigheden. We hadden een goede start, een goede strategie en bleven uit de problemen, dat is hoe je een race wint. Maar, er zijn geen garanties en we moeten nog steeds hard blijven werken om ons te verbeteren. Het zit erg dicht bij elkaar, maar voor nu ben ik vooral blij met het resultaat en de goede start van het seizoen.”

Bron: Verstappen

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen