HomeSportMax Verstappen wint Grand Prix van Azerbeidzjan

Max Verstappen wint Grand Prix van Azerbeidzjan

Max Verstappen heeft op dominante wijze de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen. In de straten van Baku startte Max als derde. In de beginfase lag hij ook op die positie, totdat hij na zijn eerste pitstop voorbij ging aan teamgenoot Sergio Perez. Verstappen profiteerde vervolgens van een uitvalbeurt van leider Charles Leclerc, die zijn rokende Ferrari in ronde 20 in de pits moest parkeren. De overwinning kwam vervolgens geen moment meer in gevaar voor Max, die zijn vijfde Grand Prix van het seizoen won. Perez maakte het feest voor Red Bull Racing compleet door tweede te worden. George Russell eiste in zijn Mercedes de laatste podiumplek op.

Na afloop van de race laat een tevreden Verstappen weten: “Vanaf het begin hadden we een hele goede snelheid. Allereerst was de start al heel goed, alleen kon ik nergens heen. Daarna probeerde ik Charles in te halen, maar hij had net wat teveel topsnelheid om echt aan te kunnen vallen. Daarna kon ik echter goed op mijn banden letten en kon ik Checo inhalen. Met de snelheid die we hadden, kon ik het gat naar Charles nog wel dichtrijden, alleen is het dan altijd de vraag of je kunt inhalen. We hebben natuurlijk wat geluk gehad met de uitvalbeurt van Charles, maar over het algemeen hadden we vandaag een erg goede balans en een goede snelheid. Om uiteindelijk een één-twee te scoren als team, maakt het een goede dag voor ons.”

Waar de betrouwbaarheid in het begin van het seizoen te wensen over liet bij Red Bull, lijkt dit nu juist de achilleshiel van Ferrari te zijn. Desondanks is Verstappen waakzaam over de betrouwbaarheid van de RB18: “Wij hebben het ook al gehad en daar moet je wel op blijven letten dat het niet weer fout gaat. En je ziet nu ook meteen hoe groot het gat in het kampioenschap dan kan worden, maar het kan natuurlijk ook weer snel omslaan. We moeten erop blijven focussen dat we elke wedstrijd finishen zonder problemen.”

Ondanks de overtuigende zege in Azerbeidzjan weet Verstappen dan ook dat het team met het oog op de aankomende race in Canada niet op zijn lauweren mag rusten: “Elk weekend is een beetje anders. Je moet precies zijn en je moet echt op ieder klein detail letten met betrekking tot het managen van een race. Het kan elke Grand Prix veranderen.”

Bron: Verstappen.com

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen