HomeSportMax wederom het snelst na laatste vrije training in Djedda

Max wederom het snelst na laatste vrije training in Djedda

Max Verstappen was ook tijdens de laatste vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië het snelst. Hij eindigde maar liefst zes tienden voor zijn teamgenoot Sergio Pérez op plek twee. Het gat naar Fernando Alonso op de derde positie was bijna één seconde. Lance Stroll sloot aan op de vierde plek, terwijl Hamilton de top vijf completeerde.

Bij aanvang van deze laatste vrije training op het Jeddah Corniche Circuit blijft het lang rustig op de baan. Max Verstappen is deze sessie de enige Nederlander die in actie komt: Nyck de Vries kan niet deelnemen vanwege een motorprobleem. Na ongeveer een kwartier zien we Max de baan op komen. Hij komt naar buiten met de harde band onder zijn RB19. Twee paarse sectoren zijn vervolgens goed voor een tweede tijd, achter Pierre Gasly. Max weet zijn tijd met één tiende te verbeteren, maar Pérez duikt daar weer drie tienden onder op de zachte band.

Verstappen duikt na nog een verbetering weer de pits in. Halverwege deze laatste vrije training bestaat de top vijf uit Pérez, Verstappen, Gasly, Esteban Ocon en Hamilton. Ocon raakt zijn Alpine bijna kwijt in bocht 10, maar weet ‘m op te vangen en zijn weg te vervolgen.

Met nog twintig minuten te gaan komt Max weer in actie, dit keer op de zachte band. Niet veel later volgt een momentje met Norris. Max rijdt in de weg waardoor de Brit bijna achter op de Red Bull rijdt. Max biedt met een handje uit de cockpit zijn excuses aan. Het incident wordt bekeken door de stewards. Beide Aston Martins hebben ondertussen flinke sprongen gemaakt en komen de top vijf binnen. De opvallende afwezigen in de top tien zijn voorlopig de heren van Ferrari.

Verstappen verbetert zijn eigen snelste tijd en klokt een 1:28.660. Met nog vijf minuten te gaan zet hij een 1:28.485 neer. Daarmee is hij ruim zes tienden sneller dan Pérez op de tweede positie en bijna één seconde sneller dan Alonso op plek drie. Dit blijft ook de top drie wanneer de vlag wordt gezwaaid in Djedda. Stroll volgt op plek vier, Hamilton completeert de top vijf.

Bron: Verstappen


Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen