HomeTech & ICTMeta troeft Apple af met komst VR-bril Meta Quest 3

Meta troeft Apple af met komst VR-bril Meta Quest 3

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft de komst van haar innovatieve virtual reality-bril, de Meta Quest 3, aangekondigd. Deze nieuwe bril biedt een doorbraak in VR-technologie, waarbij gebruikers voor het eerst hun echte omgeving kunnen bekijken terwijl ze de bril dragen, dankzij camera’s aan de buitenkant van de bril. Dit opent deuren naar een wereld waarin virtuele objecten, zoals meubels en bordspellen, in de echte wereld kunnen worden geplaatst en bekeken.

De Meta Quest 3 belooft volgens Meta kleiner en 40% lichter te zijn dan zijn voorganger, de Quest 2. Hoewel de bril pas dit najaar beschikbaar zal zijn in winkels, wordt verwacht dat de prijs in de Verenigde Staten rond de 499 dollar (463 euro) zal liggen. Europese prijzen zijn echter nog niet bekendgemaakt.

Het timing van deze aankondiging valt niet toevallig samen met de aanloop naar de WWDC, Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie die aanstaande maandag plaatsvindt. De geruchten gaan dat Apple tijdens dit evenement zijn eigen VR-bril zal onthullen.

Net als de Meta Quest 3, wordt er van Apple’s VR-bril verwacht dat deze een combinatie van Virtual Reality en Augmented Reality technologieën zal integreren. Augmented Reality, of AR, maakt het mogelijk om virtuele objecten in de echte wereld te projecteren, zoals te zien is in populaire spellen als Pokémon GO.

Ondanks Meta’s recente bezuinigingen op de ontwikkeling van het metaverse – een virtuele wereld waar gebruikers kunnen samenkomen voor vergaderingen, spellen, en sociale media – onder druk van de aandeelhouders, blijven VR en AR belangrijke technologische ontwikkelingen. De verwachte onthulling van Apple’s VR-bril onderstreept de toenemende aandacht voor deze technologieën bij het grote publiek.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen