HomeEconomischMiljoenen huishoudens met laag inkomen in Amerika krijgen gratis internet

Miljoenen huishoudens met laag inkomen in Amerika krijgen gratis internet

Snel internet is volgens de Amerikaanse president Biden niet langer een luxe, maar een noodzaak. Maar te veel gezinnen zitten zonder snel internet vanwege de kosten of moeten bezuinigen op andere essentiële zaken om hun maandelijkse internetbetalingen te doen. Het verlagen van de prijzen, inclusief de kosten van snelle internetdiensten, is de topprioriteit van president Biden. Vandaag kondigen president Biden en vice-president Harris aan dat ze toezeggingen hebben gedaan aan de particuliere sector die de kosten voor snel internet voor miljoenen Amerikaanse gezinnen zullen verlagen.

Als onderdeel van de tweeledige infrastructuurwet werkten de president en vice-president samen met democraten en republikeinen om het Affordable Connectivity Program (ACP) te creëren, waarmee tientallen miljoenen Amerikaanse huishoudens hun internetkosten met maximaal $ 30 per maand (of $75/maand op Tribal land). Om ervoor te zorgen dat deze openbare dollars zo efficiënt mogelijk worden gebruikt en gezinnen maximale kostenbesparingen krijgen, heeft de Biden-Harris-administratie zich verzekerd van toezeggingen van 20 toonaangevende internetproviders, die meer dan 80% van de Amerikaanse bevolking in stedelijke, voorstedelijke en landelijke gebieden dekken — om de snelheden te verhogen of de prijzen te verlagen, en ervoor te zorgen dat ze allemaal ACS-geschikte huishoudens snelle, hoogwaardige internetabonnementen aanbieden voor niet meer dan $ 30 per maand.

Van grote providers zoals AT&T, Comcast en Verizon die tientallen staten bedienen, tot kleinere providers die landelijke gebieden bedienen, zoals Jackson Energy Authority in Tennessee en Comporium in North Carolina, dankzij de toezeggingen kunnen tientallen miljoenen ACP-in aanmerking komende huishoudens snelle gratis internetten.

Door de redactie

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen