HomeAlgemeenMogelijk vanaf vrijdag avondklok van 20.30 - 04.30

Mogelijk vanaf vrijdag avondklok van 20.30 – 04.30

Het kabinet overweegt om vanaf aanstaande vrijdag een avondklok in te laten gaan vanaf 30.30 tot 04.30. Hier is vanmorgen naar gekeken en daarnaast ook naar een voorstel tot beperking van het aantal mensen dat thuis mag worden ontvangen van twee naar één. Om 14.00 wordt er een persconferentie van demissionair premies Rutte en minister De Jonge hierover verwacht. Dan wordt ook duidelijk wat precies de extra coronamaatregelen zullen zijn, aangezien dit nu nog speculeren is.

In een advies van het Outbreak Management Team (OMT) met corona-experts stond het voorstel om een avondklok van 20.00 of 21.00 tot 05.00 in te stellen.
Ze denken “dat kan leiden tot een belangrijke en relevante extra vermindering van het totaal aantal gevallen van covid-19 tegen 9 februari”.

Volgens het OMT is er geen andere maatregeln dat evenveel of meer effect heeft, behalve verplicht volledig thuis blijven. Het R-getal zou volgens het OMT met 8 tot 13 procent omlaag gaan door de avondklok in te stellen.

Foto: Afbeelding van 🎄Merry Christmas 🎄 via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen