HomeSportMohoric claimt derde Tour de France etappezege vlak voor Asgreen

Mohoric claimt derde Tour de France etappezege vlak voor Asgreen

In de negentiende etappe van de Tour de France boekte Matej Mohoric een indrukwekkende overwinning op vrijdag. De Sloveense wielrenner wist net voor Kasper Asgreen de finish te bereiken, waardoor de Deense wielrenner zijn tweede opeenvolgende etappezege net misliep.

De rit, die strekte van Moirans-en-Montagne tot Poligny, leek sterk op een voorjaarsklassieker. De doorslaggevende vlucht ontwikkelde zich pas na ongeveer 60 kilometer. Mathieu van der Poel was aanvankelijk niet in de groep van de uitbrekende renners, maar hij kon later met een grote groep aansluiten.

Asgreen, Mohoric en Ben O’Connor onderscheidden zich in de finale, waardoor Van der Poel en een groep van acht renners gedwongen waren de achtervolging in te zetten. De kopgroep van drie hield echter het tempo hoog, met Mohoric die uiteindelijk net sneller was dan Asgreen in de eindsprint.

Deze overwinning betekent de derde etappezege voor Mohoric in de Ronde van Frankrijk. De 28-jarige Sloveen had al twee etappes in de Tour van 2021 op zijn naam staan. Het is tevens de derde etappezege voor het team van Bahrain Victorious in de huidige Tour, na eerdere successen van Pello Bilbao in de tiende etappe en Wout Poels in de vijftiende etappe.

De Tour de France vervolgt haar route op zaterdag met de voorlaatste etappe door de Vogezen, een uitdagende bergrit. Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, die momenteel leidt met een voorsprong van 7.35 minuten op Pogacar, zouden hier mogelijk voor een gedenkwaardige rit kunnen zorgen. De Tour wordt traditioneel afgesloten in Parijs op zondag.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen