HomeEconomischMusk niet aansprakelijk gesteld voor verliezen na tweets over van de beurs...

Musk niet aansprakelijk gesteld voor verliezen na tweets over van de beurs halen Tesla

Een jury heeft vrijdag bepaald dat Elon Musk investeerders niet heeft misleid door in 2018 op Twitter te melden dat hij plannen had om zijn autobedrijf Tesla van de beurs te halen. In een zaak die door beleggers is aangespannen beweren deze investeerders dat deze tweet hen miljarden heeft gekost en dat deze daarnaast misleidend en vals was.

Tijdens de zaak gaf Musk zijn advocaat aan dat het weliswaar een overhaaste tweet was, maar wel een die op waarheid was berust aangezien Musk ook echt van plan was Tesla van de beurs te halen. “Onze samenleving is gebaseerd op regelgeving. We hebben regels nodig om ons te beschermen tegen anarchie en de regels zouden ook voor Elon Musk moeten gelden”, aldus de advocaat voor de Tesla-aandeelhouders in de zaak aan het rechtvaardigheidsgevoel van de jury. “Een slechte tweet maakt nog geen fraude”, riposteerde Musks advocaat.

Er volgden flinke koersschommelingen van Tesla na de tweet van Musk. Eerder werd er al een schikking gesloten tussen Tesla en Musk met de Amerikaanse beurswaakhond SEC van 40 miljoen dollar en Musk trad voor 3 jaar tijd af als voorzitter van het bedrijf.

Hoewel Musk zelf ook moet getuigen in de rechtszaak afgelopen maand, was hij niet aanwezig bij de uitspraak. Via Twitter reageerde hij wel meteen verheugd op de uitspraak. “Godzijdank, een overwinning voor de wijsheid van het volk.”

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen