HomeSportNadal klaar voor rentree bij Australian Open na blessureleed

Nadal klaar voor rentree bij Australian Open na blessureleed

Toernooidirecteur Craig Tiley heeft woensdag in de Australische Televisieshow Today bekendgemaakt dat Rafael Nadal deel zal nemen aan de Australian Open in januari 2024. Sinds afgelopen januari is de Spaanse tennisser al uitgeschakeld wegens blessureleed, nadat hij een heupblessure opliep op eveneens de Australian Open.

Uit de mondiale toptien

Die blessure liep Nadal op in de tweede ronde van de Australian Open en destijds verwachtte men dat hij er ongeveer acht weken uit zou liggen. De voormalig nummer één moest echter in juni ook nog geopereerd worden en daarna volgde een maandenlange revalidatie. Sindsdien heeft Nadal dan ook geen wedstrijd meer gespeeld, waardoor hij in maart dit jaar voor het eerst in 912 weken uit de mondiale toptien vloog.

Het lijkt er nu dus op dat Nadal dan toch op tijd hersteld zal zijn om in januari deel te nemen aan de Australian Open. “We hebben met hem gesproken de afgelopen dagen en hij heeft bevestigd dat hij terug zal keren op de Australian Open”, zo liet Tiley weten.

Nick Kyrgios waarschijnlijk ook van de partij

In dezelfde show liet Tiley overigens ook nog weten dat Nick Kyrgios waarschijnlijk weer van de partij zal zijn op de Australian Open. Afgelopen jaar had ook de Australische tennisser last van diverse blessures. Zo moest hij Wimbledon bijvoorbeeld laten schieten vanwege een polsblessure. “We weten dat Nick in training is geweest en ook graag wil terugkeren. We verwachten hem dus terug te zien”, zei Tiley daarover.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen