HomeZorg & WelzijnNederland gaat vanaf volgende week verder met vaccineren met AstraZeneca-vaccin

Nederland gaat vanaf volgende week verder met vaccineren met AstraZeneca-vaccin

Nadat eerder bekend werd dat de EMA (Europese Medicijnen Agentschap) en het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) het AstraZeneca-vaccin veilig achten, heeft Hugo de Jonge nu in een persmoment laten weten dat Nederland volgende week verder zal gaan met het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.

EMA liet eerder wel weten dat het niet helemaal uit te sluiten is dat ernstige trombose en een tekort aan bloedplaatjes een zeer zeldzame bijwerking van het vaccin kan zijn. Ze hebben hier intensief onderzoek naar gedaan, maar kunnen het alsnog niet goed vaststellen omdat het beeld extreem zeldzaam is en daarom acht EMA het AstraZeneca-vaccin nog altijd veilig.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft vervolgens gezegd dat het een veilig middel is en er geen echt verband is tussen trombose in het algemeen en het AstraZeneca-vaccin.

Foto: wiki Hugo De Jonge

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen