HomeSportNederland maakt einde aan lange reeks ongeslagen duels Wales

Nederland maakt einde aan lange reeks ongeslagen duels Wales

Nederland heeft het vanavond in een uitwedstrijd opgenomen tegen Wales in een Nations League-duel. In eigen huis is Wales al 19 wedstrijden op rij ongeslagen, waarvan 13 gewonnen en 6 gelijk gespeeld. Wales en Nederland speelden in totaal 8 keer eerder tegen elkaar en Oranje won alle 8 keren. 

Debutant Teze begint niet geweldig aan zijn eerste wedstrijd voor Oranje, aangezien hij in de derde minuut al geel krijgt vanwege een beuk aan James. Hiermee heeft hij ook meteen het record in handen van debutant met de snelste gele kaart. 

Halverwege de eerste helft is het nog altijd 0-0, ondanks een kleine kans van Koopmeiners en een gevaarlijke trap van Wilson, waarbij Flekken gestrekt moest. Mede dankzij dit soort gevaarlijke dode spelmomenten heeft Wales een klein overwicht momenteel. 

Aan het einde van de eerste helft komt Nederland steeds vaker rond de 16 van Wales en weet het stukje bij beetje wat meer overwicht te creëren. Vlak voor rust pikt Gakpo nog een lange bal op, waarna hij zich een weg naar voren vecht, maar uiteindelijk via de rug van een tegenspeler net naast schiet. Het is meteen na deze actie rust. 

De tweede helft begint voor Oranje ongewijzigd, Wales gunt hun derde keeper speeltijd na de rust. 

5 minuten in de tweede helft opent Koopmeiners de score namens Nederland door na een voorzet van Schouten de bal in de verre hoek te schieten. 

Halverwege de tweede helft brengt Van Gaal er 2 spelers in die je tot het A elftal kan rekenen: Frenkie De Jong en Steven Bergwijn nemen de plek in van Schouten en Gakpo. Een kwartier voor tijd komt Real Madrid-vedette Garreth Bale binnen de lijnen voor Wales. 

In de 81e minuut ligt het spel even stil omdat Weghorst hard is geraakt in zijn gezicht en daardoor onder het bloed zit. Even daarna verlaat De Ligt geblesseerd het veld en komt Martins Indi voor het eerst sinds 2017 weer eens aan spelen toe voor Oranje.

In de blessuretijd volgt er dan nog een aantal spectaculaire minuten, waarin Wales eerst op gelijke hoogte komt via een kopbal van Norrington-Davies. Vlak daarna geeft Malacia echter voor op Weghorst en die kopt de 1-2 binnen en zorgt er dus voor dat Nederland alsnog de overwinning binnen sleept.


Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen