HomeAlgemeenNederlanders doorkruisen Egyptische grens vanuit Gazastrook

Nederlanders doorkruisen Egyptische grens vanuit Gazastrook

In een recente ontwikkeling hebben meerdere Nederlandse burgers, die voorheen vastzaten in de Gazastrook, met succes de grens naar Egypte overgestoken. Dit nieuws kwam naar buiten via een verklaring van een familiebetrokkene aan de NOS. De groep bestaat uit enkele leden van één familie. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op dit moment nog geen officiële bevestiging van dit bericht gegeven.

Doorbraak voor gestrande buitenlanders

Ongeveer 400 buitenlanders en Palestijnen die ook in het bezit zijn van een tweede nationaliteit hebben de kans gekregen om donderdagochtend de belegerde regio te verlaten. Dit omvat twintig Nederlanders waarvan de namen door de Palestijnse grenswacht op een lijst waren geplaatst van individuen die toestemming hadden om Gaza te verlaten.

Onzekerheid over de veiligheid van Nederlanders

Er blijft onzekerheid bestaan over of alle Nederlanders die op de lijst stonden daadwerkelijk in staat zijn geweest om de grens bij Rafah te bereiken en te passeren. De personen die op de lijst vermeld stonden, moesten zich in de vroege ochtenduren melden bij de grensovergang. Tegen het middaguur, Nederlandse tijd, was de oversteek een feit. Voorafgaand aan deze grensdoorbraak, waren er naar schatting 27 Nederlanders gestrand in het gebied.

Grens tijdelijk open na conflict

De grensovergang was gisteren voor het eerst toegankelijk sinds het conflict in de regio op 7 oktober escaleerde. Honderden mensen grepen deze kans om het oorlogsgebied te ontvluchten en de grens met Egypte over te steken. Er is een mogelijkheid dat de grens de komende dagen opnieuw tijdelijk geopend zal worden om meer buitenlanders in staat te stellen het conflictgebied te verlaten.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

1 REACTIE

  1. Het artikel beschrijft een recente gebeurtenis waarin meerdere Nederlandse burgers erin zijn geslaagd om de grens van de Gazastrook naar Egypte over te steken. Ik vond dit artikel interessant omdat het laat zien dat er mogelijkheden zijn voor mensen om uit de Gazastrook te ontsnappen, ondanks de complexe politieke situatie en de beperkingen die daar gelden.

    Een punt waar ik het mee eens ben, is dat het belangrijk is dat mensen in de Gazastrook de mogelijkheid hebben om te reizen en hun vrijheid te herwinnen. Het is bekend dat de inwoners van de Gazastrook te maken hebben met beperkte bewegingsvrijheid en dat dit een negatieve invloed heeft op hun dagel

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen