HomeShowbizz en CultNederlanders luisterden gemiddeld 13 minuten langer naar de radio in 2020

Nederlanders luisterden gemiddeld 13 minuten langer naar de radio in 2020

In 2020 stemde de gemiddelde radioluisteraar per dag 13 minuten langer op radiozenders af dan een jaar ervoor, zo blijkt uit onderzoek van het ANP in samenwerking met het Nederlands Luister Onderzoek/GFK en het Radio Advies Bureau (RAB).

Deze stijging zou volgens de directeur van het RAB Liedewij Hentenaar vooral met het coronavirus te maken. “Met radio haal je de buitenwereld binnen op een livemoment. Zeker als we in een lockdown zitten en je niet naar buiten kan, is de basisbehoefte om die connectie te houden groter.”
Deze theorie wordt ondersteund door de luistercijfers van maart en april 2020, waaruit blijkt dat luisteraars van tien jaar en ouder zelfs 34 minuten per dag langer luisterden dan dezelfde maanden in 2019.

Het aantal radioluisteraars is verder niet toegenomen en zit daarmee nog altijd op ruim 9,5 miljoen luisteraars, wat neerkomt op 63 procent van alle Nederlanders van tien jaar en ouder die dagelijks naar de radio luistert. Mede dankzij het coronavirus daalde het aantal mensen dat onderweg naar de radio luistert met 7 procent, terwijl het aantal mensen dat thuis naar de radio luisterde steeg met 14 procent in maart en april ten opzichte van januari en februari 2020.

Foto: Afbeelding van tookapic via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen