HomeTech & ICTNederland(s) eindelijk serieus genomen door Big Tech

Nederland(s) eindelijk serieus genomen door Big Tech

Rotterdam – Nederland(s) eindelijk serieus genomen door Big Tech – Een aantal grote leveranciers van kunstmatige intelligentie voor communicatie heeft vorige jaar de ondersteuning toegevoegd van de Nederlands taal. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor slimme chatbots voor àlle Nederlandse en Vlaamse ondernemingen.

Consumenten waren tot nu toe niet te spreken over de inzet van chatbots door bedrijven. Dat bleek bijvoorbeeld vorig jaar weer uit een enquête van de Consumentenbond. Volgens de geïnterviewde consumenten gaven chatbots helemaal geen antwoord op hun vraag of begrepen ze niet wat de consument wilde. Dit leidde tot veel frustratie bij deze groep gebruikers.

Hessel Wellema, oprichter van Botz4U, zegt hierover: “Een daadwerkelijk slimme chatbot bereik je alleen met de inzet van de juiste technologie en voldoende training. Voor optimale training van deze bots is ondersteuning nodig van de taal die wordt gebruikt” Als voorbeeld noemt hij het herkennen van de emoties van een gebruiker. Hessel: “Om het sentiment in een Nederlands gesprek goed aan te voelen moet je begrip hebben van de Nederlandse taal. Die was er tot nu toe onvoldoende.”

Dat begrip is er nu dus wel. Grote Tech-giganten als Microsoft, Alphabet, Amazon en IBM hebben het afgelopen jaar de taalondersteuning voor Nederlands verder vervolmaakt of afgerond waarmee het pad wordt geëffend naar daadwerkelijk slimme chatbots voor Nederlands sprekend gebruikers. Chatbot bouwers maken daarvan inmiddels dankbaar gebruik voor hun klanten.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen