HomeEconomischNetflix ziet forse toename abonnees door nieuw beleid

Netflix ziet forse toename abonnees door nieuw beleid

De populaire Amerikaanse videostreamingsdienst Netflix heeft in het meest recente kwartaal een explosieve groei gezien. Voor het eerst in meerdere jaren is er een dergelijke stijging opgetekend met een indrukwekkende toename van 8,8 miljoen nieuwe abonnees.

Beleidsveranderingen dragen bij aan groei

Eén van de redenen achter deze sterke groei is Netflix’s nieuwe beleid, waardoor het lastiger wordt voor gebruikers om accounts te delen. Dit heeft geresulteerd in een groter aantal individuele abonnementen op het platform.

Voorspelling voor het hele jaar

Naar verwachting zal het totaal aantal nieuwe abonnees dit jaar oplopen tot boven de 20 miljoen, wat een aanzienlijke toename is vergeleken met vorig jaar, toen het aantal rond de 9 miljoen lag.

Stijgende omzet door klantengroei

Deze boost in het aantal abonnees heeft ook een positieve impact op Netflix’s omzet. In het afgelopen kwartaal zag het bedrijf een omzetstijging van ongeveer 8%, waarmee het op 8,5 miljard dollar kwam. Voor het komende kwartaal wordt een omzet van ongeveer 8,7 miljard dollar verwacht.

Prijsverhogingen in geselecteerde landen

Recentelijk heeft Netflix de abonnementskosten in verschillende landen verhoogd. In de VS is het tarief voor het premium abonnement met 3 dollar verhoogd tot 23 dollar per maand. Ook in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn de prijzen gestegen. Verdere prijsaanpassingen in andere landen zijn nog niet aangekondigd.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen