HomeSportNiet-gevaccineerde tennissers niet welkom op Australian Open

Niet-gevaccineerde tennissers niet welkom op Australian Open

De organisatie van de Australian Open heeft bekend gemaakt dat niet-gevaccineerde tennissers niet mee mogen doen aan dit Grand `Slam-toernooi begin volgend jaar. Dit zou mogelijk slecht nieuws kunnen zijn voor Novak Djokovic, aangezien hij tot dusver weigert te zeggen of hij wel of niet gevaccineerd is. Hij zegt dit te zien als een privézaak. Djokovic won de laatste 3 jaar de Australian open en won dit Grand Slam in totaal zelfs 9 keer.

“Er wordt veel gespeculeerd over vaccinaties. Om duidelijk te zijn: toen de (staats)premier aankondigde dat iedereen ter plekke gevaccineerd moet zijn, hebben we dat ook duidelijk gemaakt aan de spelersgroep”, aldus toernooidirecteur Craig Tiley.

Djokovic schijnt wel te hebben gezegd dat hij wilde wachten met zijn vaccinatiestatus bekend te maken tot de restricties die op de Australian open gelden bekendgemaakt zouden worden. “Novak weet nu dat hij gevaccineerd moet zijn om hier in actie te kunnen komen. We zouden het geweldig vinden als hij meedoet”, aldus Tiley.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular