HomeAlgemeenNieuwe aanpak in strijd tegen winkeldiefstal in Amsterdam

Nieuwe aanpak in strijd tegen winkeldiefstal in Amsterdam

Een proactieve samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en de binnenstad winkeliers heeft een nieuw licht geworpen op de strijd tegen winkeldiefstallen en andere vormen van overlast. Een speciaal geïmplementeerd ‘loopteam’ van beveiligers heeft al succes geboekt bij het aanpakken van dieven, wat bijdraagt aan het vergroten van de veiligheid in het winkelgebied tussen het Centraal Station en de Munt.

Het ‘Loopteam’ initiatief

Het ‘loopteam’ bestaat uit beveiligers die voortdurend aanwezig zijn in het kernwinkelgebied, klaar om binnen drie minuten te reageren op meldingen van onraad. Winkeliers hebben nu de mogelijkheid om een speciaal alarmnummer te bellen bij verdachte activiteiten, waardoor de aanwezige beveiligers snel kunnen optreden.

Focus op preventie

De nieuwe beveiligingsmaatregel is gericht op het voorkomen van misdrijven door een onmiddellijke reactie op incidenten. Naast het aanpakken van ‘veiligelanders’ en jeugddieven, biedt het initiatief ook oplossingen en adviezen aan winkeliers over hoe ze hun winkels kunnen beschermen tegen potentiële diefstallen.

Verbetert de veiligheid

Dankzij deze gecoördineerde inspanning hebben winkeliers aangegeven dat ze zich veiliger voelen, waarbij er een merkbare afname van diefstal en overlast is opgemerkt. Het initiatief toont aan dat de gemeenschappelijke aanpak bijdraagt aan het creëren van een veiliger winkelomgeving voor zowel ondernemers als klanten.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen