HomeSportNog altijd financiële chaos bij FC Barcelona: vraagt halvering salaris om nieuwe...

Nog altijd financiële chaos bij FC Barcelona: vraagt halvering salaris om nieuwe spelers te halen

Het lijkt nog altijd een financiële chaos bij FC Barcelona te zijn en ze hebben bepaalde spelers zelfs gevraagd voor een halvering van hun salaris, om maar wederom weer spelers te kunnen halen. De wens van Erik Ten Hag om Frenkie de Jong los te weken bij Barcelona en naar zijn nieuwe club Manchester United te halen lijkt dan ook steeds meer realiteit te worden. Dit kan de Catalanen namelijk weer zo’n 80 miljoen opleveren.

Zowel trainer Xavi als president Laporta hebben meermaals uitgesproken dat een vertrek van De Jong niet uitgesloten is. Als hij gaat, is het een technische beslissing en geen economische beslissing”, reageert Romeu in gesprek met Diario Sport. “Het staat niet op de planning om spelers te verkopen. Mateu Alemany (technisch directeur) heeft geweldig werk geleverd, want hij heeft de kosten met 150 miljoen euro verlaagd. We zijn op de goede weg, maar het is nog niet genoeg. Het huidige bedrag is 560 miljoen, terwijl Bayern München zo’n 300 miljoen uitgeeft aan salarissen en Real Madrid rond de 400 miljoen zit.”

Vandaag meldt Mundo Deportivo uit Spanje dat de directie van Barcelona gevraagd heeft aan de selectie om bepaalde spelers een halvering van hun salaris aan te ‘bieden’ zodat er weer nieuwe spelers kunnen komen. Barcelona-preses Joan Laporta suggereerde onlangs al dat de maatregel gebruikt kon gaan worden. Hij gaf in een interview met L’Esportiu aan dat de prioriteit van de Catalanen is om Robert Lewandowski, Marcos Alonso en César Azpilicueta aan te trekken.

Door Wouter Bakker

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen