HomeSportNorris verzekert poleposition voor Braziliaanse sprintrace

Norris verzekert poleposition voor Braziliaanse sprintrace

In een adembenemende kwalificatiesessie op het beroemde circuit van Interlagos, heeft Lando Norris van het McLaren-team de poleposition veroverd voor de aanstaande sprintrace in Brazilië. De Britse coureur, bekend om zijn snelle rondetijden, slaagde erin Red Bull-rivaal Max Verstappen, regerend wereldkampioen, nipt te overtreffen.

Strakke concurrentie in de shoot-out

De kwalificatie voor de sprintrace was een zinderende aangelegenheid, waarbij de coureurs het tegen elkaar opnamen in de zogenaamde ‘sprint shoot-out’. De topfavorieten waaronder Max Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez kwamen zonder grote problemen door het eerste deel van de shoot-out, ondanks een klein misverstand tussen de twee Red Bull-coureurs. Deze korte verwarring had echter geen invloed op hun algehele prestaties.

Ongelukkig incident tussen teamgenoten

De spanning nam toe toen Alonso en Ocon, beide coureurs voor Alpine, in de laatste poging met elkaar in aanraking kwamen. Ocon crashte na een uitglijder in de snelle derde bocht, terwijl Alonso met een lekke band achterbleef. Het incident betekende het einde van de sessie voor Alonso, wiens auto te zwaar beschadigd was om door te gaan.

Opvallende comebacks en weersinvloeden

Ondanks een tegenvallende kwalificatie op vrijdag, wist Daniel Ricciardo zich opmerkelijk genoeg te kwalificeren voor het laatste deel van de shoot-out. Anderzijds eindigde Lance Stroll, verrassend derde in de kwalificatie van vrijdag, teleurstellend als zestiende.

Het sprintweekend wordt gekenmerkt door minder datacollectie vanwege een beperkt aantal vrije trainingen. Weersomstandigheden zoals windstoten en een wolkbreuk tijdens de kwalificatie hebben de verzamelde gegevens minder betrouwbaar gemaakt, wat leidt tot extra onzekerheid over de te verwachten prestaties tijdens de sprintrace.

Slotsessie: Een ronde om het af te maken

De slotsessie werd een ‘alles of niets’-moment met coureurs die maar één snelle ronde neerzetten. Norris en zijn McLaren-teamgenoten namen het voortouw met een tijd die onaantastbaar bleek, ondanks de indrukwekkende pogingen van Verstappen, Pérez en George Russell om hem te overtreffen.

De sprintrace op Interlagos, die vanavond om 19:30 Nederlandse tijd plaatsvindt, belooft een spannende voortzetting te worden van deze kwalificatiestrijd.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen