HomeAlgemeenOekraïense troepen vernietigen delen van Russische pantsercolonne die rivier in Donetsbekken over...

Oekraïense troepen vernietigen delen van Russische pantsercolonne die rivier in Donetsbekken over wil steken

Uit foto’ en video’s die door het Oekraïense leger zijn vrijgegeven blijkt dat hun troepen hebben weten te voorkomen dat een Russische pantsercolonne de rivier Siverskyi Donets overstak, door deze te vernietigen. Er zijn bijvoorbeeld uitgebrande militaire voertuigen en delen van een gedeeltelijk ingestorte provisorische brug te zien op de beelden, hoewel deze niet onafhankelijk geverifieerd zijn door persbureau Reuters.

Bij de twee dagen durende slag zou Oekraïne volgens henzelf minimaal 73 tanks en andere materieel hebben vernietigd. Het Britse ministerie van Defensie heeft tegen persbureau AP gezegd dat Rusland bij de aanval aanzienlijke elementen heeft verloren van zeker éé2n tactisch bataljon, dat bestaat uit zo’n 1000 manschappen.

Daarnaast hebben de Oekraïense troepen Rusland uit Kharkiv verdreven, wat de op een na grootste stad is van het land. Het is de laatste 2 weken rustig in Kharkiv, dat wel zwaar gebombardeerd is. Ten noorden van Kharkiv blijven de Russen wel dorpen bombarderen.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen