HomeShowbizz en CultOekraïne wint Eurovisie Songfestival, wil het zelf organiseren in 2023

Oekraïne wint Eurovisie Songfestival, wil het zelf organiseren in 2023

Oekraïne is er, zoals verwacht, met de winst van het Eurovisie Songfestival vandoor gegaan. Dit werd al verwacht vanwege de oorlog in Oekraïne. Het nummer waarmee Kalush Orchestra namens Oekraïne optrad, Stefania, werd dan ook al snel een strijdlied in Oekraïne. Met het nummer De Diepte eindigde Nederland op de elfde plek.

Ondanks dat Oekraïne al favoriet was, was het wel een spannende finale. Ook Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Spanje leken kans te maken op de winst. Bij winst is het de bedoeling dat dat land het Songfestival het jaar erop organiseert. Oekraïne heeft aangegeven dat ze dit zelf willen doen, Europeon Broadcasting Union heeft daar nog niet op gereageerd.

S10 heeft op haar elfde plek vooral met dankbaarheid gereageerd. “Ik ben ontzettend dankbaar voor alle steun en de liefde die ik vanuit Nederland en Europa heb ontvangen”, zegt de zangeres. “Dat doet mij heel veel. Het blijft een wedstrijd en natuurlijk had ik gehoopt op een iets hogere positie, maar ik kijk met een enorm blij en dankbaar gevoel terug op de hele periode. Ik heb meegedaan met mijn verhaal en op mijn manier. Samen met een geweldig team heb ik genoten van alles wat ik de afgelopen maanden heb mogen meemaken. Alle lieve reacties die ik daarop heb gekregen, doen mij heel goed. Ik heb mijn hart voor jullie opengesteld en daar heel veel voor teruggekregen. Bedankt daarvoor.”

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen