HomeSportOM doet onderzoek naar matchfixers die Nederlandse darters benaderden

OM doet onderzoek naar matchfixers die Nederlandse darters benaderden

Het afgelopen jaar zijn er zeker zes Nederlandse profdarters benaderd door matchfixers om een wedstrijd te beïnvloeden, waardoor het OM een onderzoek is gestart. Internationaal toezichthouder DRA (Darts Regulation Authority) heeft al tien meldingen over pogingen tot matchfixing ontvangen het afgelopen jaar, waarvan er zes uit Nederland kwamen.

De NOS heeft gemeld dat ze meerdere prof darters hebben gesproken die door matchfixers zijn benaderd. Zo werd Maik Kuivenhoven via Instagram gevraagd om minder vaak 180 te gooien dan zijn tegenstander en Niels Zonneveld kreeg het verzoek in een Whatsapp-bericht om een wedstrijd bewust te verliezen. “Hij begon ermee dat hij me wilde sponsoren. Dat klonk bij mij als een apart verhaal, dus ik vroeg om meer informatie”, vertelt Zonneveld.

Voorzitter van de DRA Nigel Mawer geeft aan dat dit slechts het topje van de ijsberg is. “Er zal een groot aantal spelers zijn die de benaderingen waarschijnlijk niet doorgeeft. Het enige dat wij ertegen kunnen doen, is spelers schorsen. Tegen de fixers kunnen we niets beginnen.”

Door Annelien Bosboom; Foto: Afbeelding van Thanks for your Like • donations welcome via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen