HomeAlgemeenOMT-advies: beperk versoepelingen tot detailhandel, sport en onderwijs

OMT-advies: beperk versoepelingen tot detailhandel, sport en onderwijs

Volgens Haagse bronnen zou het OMT (Outbreak Management Team) op dit moment alleen versoepelingen in de sportsector, detailhandel en het onderwijs zien zitten. In dit meest recente advies zouden de cultuursector en de sportsector dus nog moeten afwachten wanneer hun aan de beurt zijn.

Dit zou het resultaat zijn van het overleg afgelopen woensdag. Vandaag wordt hier verder overleg over gevoerd door de RIVM-experts en de bewindslieden in Den haag op het Catshuis. Besluiten zijn er dan ook nog niet genomen.

Zaterdag zou de algehele lockdown ten einde komen en nu is het dus afwachten of er versoepelingen aan zitten te komen. Volgens de bronnen lijkt dit er nu dus wel op. Het kabinet lijkt te overwegen fysieke lessen weer te laten plaatsvinden in het mbo en hoger onderwijs. Daarnaast ligt er de serieuze optie op tafel om winkel op afspraak en het heropenen van de kappers als versoepeling te laten ingaan aanstaande zaterdag.

Gezien het nog aantal flink stijgende aantal besmettingen, lijken versoepelingen wellicht wat opmerkelijk. De ziekenhuiscijfers gaan wel naar beneden, maar wat de stijgende besmettingen van onder andere de Omikronvariant van het coronavirus daarmee gaan doen is nog niet zeker. Toch willen de experts en de bewindslieden langzaam meer mogelijk maken, aangezien mensen anders in opstand lijken te komen. Zo hebben allerlei bedrijven al aangegeven dat ze zaterdag open zullen gaan, ongeacht wat het kabinet beslist.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen