HomeAlgemeenOMT: sluit horeca en niet-essentiële winkels om 17.00

OMT: sluit horeca en niet-essentiële winkels om 17.00

Ingewijden hebben gemeld dat het OMT het advies zou hebben gegeven aan het demissionaire kabinet om alle niet-essentiële sectoren en de horeca om 17.00 dicht te doen. Hieronder zouden dan onder andere restaurants, cafés, bioscopen en theaters vallen. Ook doorstroomlocaties zoals musea en dierentuinen moeten om 17.00 dicht en beroepen zoals kappers moeten ook om 17.00 stoppen.

Dit betekent dat de horeca hun zaken 3 uur eerder moeten sluiten dan nu het geval is en dat de meeste niet-essentiële winkels hun zaak een uur eerder moeten sluiten dan gebruikelijk. Theaters, musea en bioscopen ondervinden er qua uren de meeste hinder van, aangezien zij niet eerder dicht hoefden dan normaal, alleen een vaste zitplaats als verplichting hadden en een maximum van 1250 mensen per zaal. Er was wel een coronatoegangsbewijs nodig voor al deze locaties.

Eerder vandaag kwam al naar buiten dat het OMT adviseert het onderwijs open te houden. Of het kabinet de adviezen van het OMT over gaat nemen, zullen we morgen horen tijdens de persconferentie om 19.00. vanwege de almaar stijgende en te hoge coronabesmettingen en coronacijfers in het algemeen is deze een week vervroegd.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular