HomeSportOngekende slotfase NEC - FC Volendam met 3 doelpunten in blessuretijd

Ongekende slotfase NEC – FC Volendam met 3 doelpunten in blessuretijd

In een ongeëvenaarde afsluiting van een Eredivisie duel, hebben NEC Nijmegen en FC Volendam een spannend gelijkspel van 3-3 behaald. Deze wedstrijd, gespeeld in het Goffertstadion, zal de boeken ingaan vanwege de drie doelpunten in blessuretijd – een unicum sinds de start van het bijhouden van voetbalstatistieken in 1965.

Hartverwarmend gebaar voor Bas Dost voorafgaand aan NEC-Volendam clash

De wedstrijd stond ook in het teken van steunbetuigingen aan NEC-spits Bas Dost na zijn recente gezondheidsschrik. Zowel NEC als Volendam supporters gaven een blijk van solidariteit voor de wedstrijd, die de terugkeer van NEC markeerde na een gestaakt duel tegen AZ, waarin Dost een ontstoken hartspier opliep.

Blunder Backhaus leidt tot doelpuntenfestijn

Mio Backhaus, keeper van FC Volendam, begon de wedstrijd ongelukkig door een fout die NEC’s Koki Ogawa in staat stelde het eerste doelpunt te scoren. Hoewel een volgend doelpunt door Ogawa werd afgekeurd wegens buitenspel, kwam NEC met een man minder toch op gelijke hoogte door een kopbal van Robert Mühren.

Onverwachte ommekeer en blessuretijddoelpunten

De wedstrijd nam een verrassende wending toen Milan de Haan FC Volendam op voorsprong zette. Maar NEC kwam terug met een strafschop in de negentigste minuut, omgezet door Magnus Mattsson. In een dramatische slotfase scoorden beide teams in de blessuretijd, met Calvin Twigt voor Volendam en Ogawa, die zijn tweede treffer maakte, voor NEC.

Recordbrekende Eredivisie-ontmoeting in Nijmegen

Deze sensationele confrontatie tussen NEC en Volendam, die eindigde in een 3-3 gelijkspel, heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de Eredivisie-geschiedenis met een nooit eerder vertoonde scoreontwikkeling in de extra tijd.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen