HomeTech & ICTOnline marketing: zelf doen of toch uitbesteden?

Online marketing: zelf doen of toch uitbesteden?

Vind je het lastig om een beslissing te nemen over of je de online marketing voor jouw bedrijf moet uitbesteden of toch beter zelf kunt oppakken? Lees dan vooral verder. In dit blogartikel helpen we je op weg met het maken van de juiste keuze.

Redenen om de online marketing zelf te doen

  • Als je van plan bent om de marketingafdeling van je bedrijf de komende jaren flink uit te bouwen, dan is het verstandig om de online marketing zelf op te pakken. Met de groei van de afdeling groeit dan ook de kennis die straks nodig is voor succesvolle marketing.
  • Als je budget ontoereikend is om de online marketing uit te besteden heb je geen andere keuze dan de werkzaamheden zelf op te pakken. Er is overigens ook een tussenoplossing. En dat is dat je een deel van het werk zelf uitvoert en het andere deel uitbesteed.
  • Soms kan het hebben van vakkennis dusdanig belangrijk zijn dat het uitbesteden van online marketing niet haalbaar is. De marketeers weten dan niet wat er in de markt speelt en beschikken over onvoldoende vakkennis. In dat geval kun je beter kiezen om een stukje van je waardevolle tijd op te offeren en de onder marketing zelf op te pakken of alleen de werkzaamheden waarvoor vakkennis geen vereiste is uit te besteden.

Redenen om de online marketing uit te besteden

  • Je krijgt direct een team van specialisten tot je beschikking.
  • Je hoeft geen personeel aan te nemen en je betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren van online marketeers die je hebt ingeschakeld.
  • Je hoeft geen dure abonnementen voor marketingtools af te sluiten. Op jaarbasis kan dat je al snel een paar € 1.000,- aan abonnementskosten schelen.
  • Flexibiliteit is misschien wel het grootste voordeel van het uitbesteden van de online marketing. Als het even wat minder gaat met je bedrijf, zit je niet gelijk in financiële problemen en kun je de samenwerking met het bureau pauzeren of stopzetten. Bij de meeste online marketingbureaus is de opzegtermijn slechts een maand.

Wat kost online marketing uitbesteden?

De kosten voor het uitbesteden van de online marketing zijn afhankelijk van je wensen. Als je bijvoorbeeld alleen op sociale media aan de slag wilt gaan kun je rekening houden met een paar honderd euro per maand. Maar als je daarnaast bijvoorbeeld ook SEO en Google advertenties wilt doen, lopen de maandelijkse kosten al snel op tot een paar duizend euro.

Maak voor jezelf de afweging en beslis

Nu je weet welke redenen er zijn om de online marketing uit te besteden of om het werk zelf op te pakken is het belangrijk om bij jezelf na te gaan welke redenen voor jou het zwaarste wegen. Baseer daar vervolgens je keuze op.Kom je er niet uit en blijf je twijfelen? Dan raden we je aan om de online marketing uit te besteden. Op die manier kun je ervaren wat een online bureau je kan opleveren. Ga anders vrijblijvend het gesprek aan en zoek naar een online marketing bureau bij jouw in de regio. Je hebt zo een bureau gevonden, Google bijvoorbeeld maar eens op ‘online marketing bureau regio Utrecht’. Succes!

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen