HomeAlgemeenOntsnapte tbs'er na flinke achtervolging aangehouden in Hulten

Ontsnapte tbs’er na flinke achtervolging aangehouden in Hulten

Bij een politieactie in Hulten, nabij Tilburg, is een voortvluchtige tbs’er na een intensieve achtervolging neergeschoten en in hechtenis genomen. Deze verdachte was eerder op de dag uit een tbs-kliniek in Halsteren ontsnapt.

Vlucht en achtervolging

De man was bewapend en probeerde de politie te ontvluchten. Gedurende de achtervolging die zich over een afstand van ongeveer 60 kilometer uitstrekte, waren meerdere politie-eenheden betrokken. De inzet van een politiehelikopter werd eveneens noodzakelijk geacht.

Confrontatie in Hulten

Naar verluidt probeerde de verdachte te voet verder te ontsnappen in Hulten, nadat zijn voertuig onbruikbaar was geworden door schade. Op dat moment werd hij geconfronteerd en neergeschoten door leden van de Dienst Speciale Interventies.

De politie Zeeland-West-Brabant heeft bevestigd dat de verdachte gewond is geraakt tijdens de arrestatie en momenteel onder politiebewaking in het ziekenhuis ligt.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

1 REACTIE

  1. It’s unfortunate that the situation escalated to the point where the fugitive had to be shot. However, it’s important to prioritize the safety of the public and law enforcement officers. Hopefully, this incident will serve as a reminder of the risks involved in apprehending dangerous individuals and prompt discussions on how to prevent such situations in the future.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen