HomeShowbizz en CultOogappels strijkt Gouden Televizier-Ring op tijdens sterrenavond

Oogappels strijkt Gouden Televizier-Ring op tijdens sterrenavond

In een avond gevuld met glans en glamour heeft de Nederlandse dramaserie ‘Oogappels’ de prestigieuze Gouden Televizier-Ring in de wacht gesleept. Het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring-gala, dat plaatsvond in het sfeervolle Koninklijk Theater Carré, stelde niet teleur, met hoogtepunten, ontroering en verrassingen die de Nederlandse televisiewereld betoverden.

Stemmen voor favorieten

Met spanning in de lucht begon het stemmen voor de meest begeerde prijs van de avond om 20:00 uur, waarbij kijkers online en telefonisch hun stem uitbrachten. Concurrentie voor de hoofdprijs kwam in de vorm van ‘B&B Vol liefde’ van RTL en ‘De Oranjezomer’ van SBS.

In de schijnwerpers: oogappels

De bekroonde serie, uitgezonden door BNNVARA op NPO 1 sinds januari 2019, navigeert door de uitdagingen en verwikkelingen van puberstress en ouderleed binnen vier unieke gezinnen.

Een avond vol winnaars

Naast de prijs voor ‘Oogappels’, werden tal van andere talenten en shows erkend:

  • Televizier-Ster Acteur: Bertrie Wierenga, die schitterde in GTST en dit jaar ook te zien was als Maria Magdalena in ‘The Passion’.
  • Televizier-Ster Online-videoserie: ‘Politie 24/7’, die een uniek inzicht geeft in het werk van de politie.
  • En nog veel meer, waaronder Hélène Hendriks, die de prijs voor beste presentator mee naar huis nam, en de emotionele toekenning van de Televizier-Ster Impact aan het afscheidsconcert van Rob de Nijs.

Rob de Nijs: een ontroerend vaarwel

In een hartverscheurend moment ging de Televizier-Ster Impact naar het afscheidsconcert van zanger Rob de Nijs, die vanwege de ziekte van Parkinson moest stoppen met zingen. De prijs, overhandigd aan zijn vrouw Henriëtte, erkende het impactvolle moment en de manier waarop het de harten van fans over het hele land raakte.

Voortdurende invloed en inspiratie

Het Gouden Televizier-Ring-gala blijft een avond waarop de Nederlandse televisie-industrie de projecten en individuen eert die de nationale dialoog stimuleren en de samenleving inspireren, zoals blijkt uit de categorie Impact, die programma’s erkent die een “gevoelige snaar raken bij het publiek”.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen