HomeShowbizz en CultOok Talpa bevestigt terugkeer Vandaag Inside vanaf aanstaande maandag

Ook Talpa bevestigt terugkeer Vandaag Inside vanaf aanstaande maandag

Vandaag Inside zal maandag definitief terugkeren op SBS6 met Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Talpa Networks gaf eerder nog aan dat Derksen te voorbarig was met deze mededeling, maar bevestigd nu dus zelf ook het nieuws over de terugkeer.

“Johan Derksen heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan. De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij”, licht directeur televisie Marco Louwerens van Talpa de keuze om het programma terug te laten keren toe.

“Naar aanleiding van de uitzending trokken velen de handen van Johan af. Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa Network. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken, en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan”, gaat de tv-directeur verder.

“We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver.”

In het programma vertelde Derksen dat hij ongeveer 50 jaar terug een kaars had gestoken in een bewusteloze vrouw. Een dag later zwakte hij dat verhaal weer af, maar het leed was toen al geschied. Derksen heeft nog altijd geen spijt van zijn uitspraken. “De Mol wist wie hij binnenhaalde. Hij wilde spraakmakende televisie en goede kijkcijfers, daar zorgen wij voor. Hij wist ook, dat we af en toe voor een relletje zorgen.”

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen