HomeAlgemeenOok vandaag problemen op het spoor

Ook vandaag problemen op het spoor

Ook vandaag zullen er minder treinen rijden. Net als gisteren komt dit door een tekort aan verkeersleiders en door problemen op het spoor. Het gaat hierbij vooral om trajecten in het midden van het land.

Vanwege personeelstekort en een spoorstaafbreuk op een overweg is er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Arnhem . Ook rijden er tot 15.00 geen treinen tussen Utrecht en Rhenen en tussen Utrecht en Arnhem. Via Den Bosch kunnen reizigers omreizen.

“De sporen zijn met een soort hars ingegoten in de overweg, wat het vervangen van een dergelijke breuk ingewikkeld maakt”, aldus de spoorbeheerder. “Extra uitdaging is dat het gaat om spoorstaven van wel 40 meter lang. Spoorwerkers zullen beide spoorstaven moeten vervangen.”

De werkzaamheden zullen volgens ProRail vanmiddag klaar zijn. Wel kan er dan eerst nog maar over één spoor gereden worden. Het duurt namelijk 8 uur voordat een speciale hars die op het herstelde spoor is aangebracht is uitgehard.

Daarnaast worden er bussen ingezet door Connexxion op de trajecten Barneveld-Centrum en Ede-Wageningen en Maarn en Rhenen. Hier komt dit door een tekort aan verkeersleiders. Hier reden dinsdagochtend ook al geen treinen.

Er is bij ProRail al een hele tijd een tekort aan verkeersleiders. Per direct zijn er 60 mensen nodig, die nog niet beschikbaar zijn. In totaal zijn er zelfs 750 mensen nodig.

Door Annelien Bosboom; foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen