HomeSportOranje vanavond tegen Letland op zoek naar eerherstel

Oranje vanavond tegen Letland op zoek naar eerherstel

Het Nederlands elftal gaat zaterdagavond op zoek naar eerherstel, na de nederlaag tegen Turkije eerder deze week.
Volgens het Algemeen Dagblad wijzigt bondscoach Frank de Boer zijn opstelling op drie plaatsen.

PSV aanvoerder Denzel Dumfries krijgt naar verluidt dit maal de voorkeur boven Kenny Tete. Ajacied Davy Klaassen mag na zijn uitstekende invalbeurt tegen Turkije naar alle waarschijnlijkheid ook in de basis opstelling starten.
Dit is met name omdat De Boer de opdracht geeft om veel mankracht bij het doel van de tegenstander te brengen en te zorgen voor veel loopacties en bewegingen om Letland kapot te spelen.

Ook Luuk de Jong mag zich gaan op maken voor een basisplaats, dit gaat dan ten koste van Donyel Malen, die enigszins tegenviel tegen Turkije. Berghuis blijft rechtsbuiten en Memphis verhuist naar de linkerkant van de aanval.

Er mogen vanavond tevens 5000 supporters aanwezig zijn, door wederom een test van Fieldlab. De wedstrijd zal beginnen om 18.00.
Op de afgelopen pers conferentie maakte Mathijs de Ligt tevens bekend dat na Noorwegen en Duitsland ook het Nederlands elftal vanavond met een statement tegen de schending van mensenrechten in Qatar zullen komen.

De opstelling van oranje volgens het Algemeen Dagblad:
Krul;Wijndal,Blind,De Ligt,Dumfries,F.de Jong,Wijnaldum,Klaassen,Memphis,L.de Jong,Berghuis.

Door Wouter Bakker; foto: wiki Frank de Boer

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen