HomeSportOranje wint opnieuw in slotfase van Wales

Oranje wint opnieuw in slotfase van Wales

Oranje begint met een klein overwicht aan de wedstrijd, wat een paar mogelijkheden oplevert maar nog geen doelpunt. Een schot van Lang ging in de richting van de verre hoek, waar deze geblokkeerd werd. Vervolgens stak De Jong Janssen weg, maar daar kwam de verdediging van Wales net tussen zo daarna zag Malacia nog een harde voorzet gekeerd worden.

In de 17e minuut weet lang Nederland dan wel op voorsprong te zetten, door met 2 verdedigers in zijn nek toch knap uit de draai raak te schieten. 5 minuten later wordt het ook nog 2-0 voor Oranje, als Gakpo koeltjes in de verre hoek schiet nadat hij zijn schot eerst nog gekeerd zag worden.

In de 26e minuut lijdt Teze echter slordig balverlies, waarop Johnson de bal in de verre hoek kan schuiven en zo komt Wales terug tot 2-1 en met die stand wordt het ook rust in De Kuip.

Voor de tweede helft is bij Oranje Teze vervangen door De Vrij en Hateboer door Dumfries.

Ondanks dat het zeker geen saaie tweede helft is, wordt er in de reguliere speeltijd niet gescoord door beide ploegen. Na een botsing tussen Malacia en zijn tegenstander, krijgt Wales echter een strafschop en deze wordt door Bale binnen geschoten en dus is het 2-2.  Echter is het, net als in Wales, de slotfase die bepalend is. Na de goal van Wales schiet Depay hem echter ook nog binnen de palen en dus wordt het toch nog 3-2 voor Oranje.