HomeSportOranjevrouwen gaan evenveel premie ontvangen als mannelijke internationals

Oranjevrouwen gaan evenveel premie ontvangen als mannelijke internationals

Vanaf 1 juli zullen de voetballers van het vrouwen- en mannenteam in Nederland beloond worden met dezelfde premies. De voetbalbond KNVB en de nationale vrouwenselectie hebben dit vastgelegd in een nieuwe collectieve samenwerkingsovereenkomst. De KNVB geeft in een verklaring aan dat ze hiermee een gelijkwaardige behandeling van het mannen- en vrouwenelftal nastreven en de bestaande lijn van professionalisering verder doortrekken.

“Dat bleek eerder onder andere al uit de uitbreiding van faciliteiten en de staf, de op de vrouwen toegesneden kleding en campagnes. Nu komt daar een verhoging voor de inzet van speelsters voor commerciële doeleinden bij.”

“We hebben hier met elkaar hard naartoe gewerkt en nu is het een historische stap voor het Nederlandse vrouwenvoetbal”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur van de KNVB en verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal.

“De winst van het EK 2017, een finaleplaats op het WK 2019 en deelname aan de Olympische Spelen van Tokio: de Oranjevrouwen zijn niet meer weg te denken uit het landelijke voetballandschap. We willen dat met deze belangrijke stap ook benadrukken.”

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen