HomeSportOud-schaatsbondscoach Leen Pfrommer overleden op 87-jarige leeftijd

Oud-schaatsbondscoach Leen Pfrommer overleden op 87-jarige leeftijd

De legendarische schaatsbondscoach Leen Pfrommer is overleden. Leen Pfrommer, een icoon in de wereld van het schaatsen, overleed op 87-jarige leeftijd in het UMC van Utrecht na een korte ziekte. Het nieuws werd woensdag door zijn zoon bevestigd aan het persbureau ANP.

Leen Pfrommer was ongetwijfeld een van de meest bekende en gerespecteerde figuren in de Nederlandse schaatssport. Sinds de jaren ’60 maakte hij naam als bondscoach en werkte met enkele van de grootste talenten in de sport, waaronder Ard Schenk, Kees Verkerk en Jan Bols.

Samenwerkingen

Zijn indrukwekkende carrière omvatte ook samenwerkingen met schaatsgrootheden als Jan Bos, Hans van Helden, Piet Kleine en Marianne Timmer. Gedurende een periode van dertig jaar, heeft Pfrommer meer dan honderd schaatsers getraind, een getuigenis van zijn buitengewone bijdrage aan de sport.

Leen Pfrommer, geboren in Harderwijk, bleef tot op hoge leeftijd actief in de schaatssport. Zijn laatste functie was als coach voor de commerciële DSB-ploeg van Dirk Scheringa. Zijn veelzijdigheid was ook zichtbaar in zijn rol als commentator bij de NOS in de jaren ’80.

“Hilbert, jongen, je moet doorrijden”

Leen Pfrommer is onvergetelijk in de harten van vele schaatsfans. Zijn beroemde uitroep “Hilbert jongen, je moet doorrijden!” tijdens het WK van 1981, toen schaatser Hilbert van der Duim een ronde voor het einde van zijn 5-kilometerrit stopte, wordt nog steeds herhaald op televisie.

Zijn passie en toewijding hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de schaatssport in Nederland. Het overlijden van Leen Pfrommer laat een immense leegte achter in de wereld van het schaatsen.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen