HomeTech & ICTOver 2 jaar moeten alle draagbare apparaten met een usb-C kunnen worden...

Over 2 jaar moeten alle draagbare apparaten met een usb-C kunnen worden opgeladen

Alle mobiele telefoons, camera’s, tablets, oordopjes en andere draagbare apparaten moeten vanaf 2024 met hetzelfde type kabel kunnen worden opgeladen, namelijk de usb-C-aansluiting. Dat is vandaag door het Europees Parlement, de Europese Commissie en de afzonderlijke lidstaten afgesproken. Op dit moment wordt de usb-C ook al gebruikt voor veel nieuwe telefoons die op het besturingssysteem Android draaien.

Er werd al lang voor gepleit door de Europese Commissie, omdat consumenten op dit moment onnodig op kosten gejaagd worden en de grote variatie aan opladers daarnaast zorg voor meer plastic dan nodig.

“Deze afspraak gaat consumenten zo’n 250 miljoen euro aan besparingen opleveren”, zei Eurocommissaris Thierry Breton (Interne Markt) nadat de deal bekend was gemaakt. “Het zal ook zorgen voor de opkomst van nieuwe technologieën, zoals draadloos opladen, in plaats van fragmentatie en ongemak voor de consumenten.”

Er was al eerder opgeroepen door de Europese Commissie om de fabrikanten het zelf eens te laten worden over een nieuwe standaard lader voor alle telefoons, maar dit was tevergeefs.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen