HomeAlgemeenOverstromingen, windstoten en chaos: Storm Ciarán's spoor door Europa

Overstromingen, windstoten en chaos: Storm Ciarán’s spoor door Europa

Overstromingen in kustgebieden van Frankrijk en Groot-Brittannië wijzen op de intense kracht van storm Ciarán. Met stroomuitvallen en omgewaaide bomen wordt de impact duidelijk. Nederland bereidt zich nu ook voor op de storm, waarbij windstoten tot 100 km/u worden verwacht.

Nederland neemt voorzorgsmaatregelen

Vanaf 11:00 uur geldt er voor Zeeland code oranje. Later op de dag breidt deze waarschuwing zich uit naar kustgebieden van Noord- en Zuid-Holland en het westen van het Waddengebied. Vervoersmaatregelen zijn ook genomen; de NS heeft de dienstregeling in Zeeland aangepast, KLM annuleert vluchten van en naar Schiphol en diverse rederijen hebben afvaarten geschrapt.

Verhoogde waarschuwingen in Engeland en Frankrijk

Cornwall en Devon in Engeland worden zwaar getroffen, met waarschuwingen voor bewoners om weg te blijven van de kust. Het eiland Jersey verwacht windstoten tot wel 160 km/u. In Frankrijk zijn er langs de kust waarschuwingen met het treinverkeer in meerdere regio’s stilgelegd. Minister Clément Beaune adviseert inwoners om de auto te laten staan.

Weeromstandigheden in Nederland

De ANWB adviseert mensen om thuis te werken en verwacht lange files tijdens de avondspits. Bijzonder is dat de bomen door de warme herfst nog vol bladeren zitten, wat de kans op omwaaien vergroot. Het KNMI voorspelt dat de storm tot laat in de avond voor zware windstoten kan zorgen, vooral in het noordwesten.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen