HomeTech & ICTOververhittingsprobleem iPhone 15 Pro bevestigd door Apple

Oververhittingsprobleem iPhone 15 Pro bevestigd door Apple

Recentelijk hebben honderden iPhone 15 Pro-eigenaren gemeld dat hun apparaten ongewoon warm worden tijdens gebruik. Afbeeldingen gedeeld door bezorgde gebruikers toonden thermometers met temperaturen ruim boven de 38 graden Celsius.

Software bugs & app updates

De primaire oorzaak achter de oververhitting wordt toegeschreven aan een bug in het iOS 17-systeem en het updaten van apps. Bepaalde apps van derden, zoals Instagram, Uber en Asphalt 9, bleken het systeem extra te belasten. Apple heeft echter gemeld dat het probleem met Instagram al is opgelost.

Geruststelling van Apple

Volgens de techgigant vormen deze verhittingsproblemen geen direct risico voor de veiligheid of gezondheid van de gebruiker. Bovendien zou de titanium behuizing van de iPhone 15 Pro, die efficiënter warmte afvoert dan oudere stalen modellen, een rol kunnen spelen in het warme gevoel.

Vorige uitdagingen voor Apple

Dit is niet het eerste probleem dat Apple onlangs heeft ondervonden. De iPhone 12 kreeg te maken met een verkoopverbod in Frankrijk vanwege zorgen over elektromagnetische straling. Dankzij een software-update is dit probleem echter aangepakt.

Nederlandse situatie

In Nederland heeft de Rijksinspectie voor Digitale Infrastructuur (RDI) bevestigd dat de iPhone 12 mogelijk te veel straling afgeeft, maar er zijn geen onmiddellijke gezondheidsrisico’s geïdentificeerd.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen