HomeAlgemeenPaus Franciscus na buikoperatie uit het ziekenhuis ontslagen

Paus Franciscus na buikoperatie uit het ziekenhuis ontslagen

ROME – Na een verblijf van negen dagen in het ziekenhuis heeft Paus Franciscus deze vrijdagochtend het Gemelli-ziekenhuis in Rome verlaten. De kerkleider, die onlangs een buikoperatie onderging vanwege een hernia, was voor zijn herstel in het ziekenhuis gebleven op advies van zijn medisch team.

De 86-jarige Paus Franciscus had pijnlijke darmobstructies ervaren door een hernia. Hij onderging een operatie die drie uur duurde, en die volgens berichten succesvol was. Na de operatie bracht hij iets meer dan een week in het ziekenhuis door om te herstellen en de nodige zorg te ontvangen.

De paus verliet het ziekenhuis in een rolstoel, zo meldde persbureau Reuters. Buiten de hoofdingang van het ziekenhuis werd hij warm onthaald door een groep verslaggevers en supporters die hem opwachtten. Hij verliet het ziekenhuisterrein in een auto.

Het Gemelli-ziekenhuis is geen onbekend terrein is voor de paus. Eerder dit jaar werd hij daar behandeld voor ademhalingsproblemen als gevolg van bronchitis. Bovendien onderging hij in 2021 in hetzelfde ziekenhuis een operatie waarbij een deel van zijn dikke darm werd verwijderd.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen