HomeAlgemeenPolitie en OM roepen zedenslachtoffers rondom TVOH op zich te melden

Politie en OM roepen zedenslachtoffers rondom TVOH op zich te melden

De politie en het Openbaar Ministerie hebben de berichtgeving over misstanden rondom het tv-programma The Voice of Holland gevolgd. Er zou sprake zijn van allerlei soorten van ongepast gedrag, waaronder mogelijk ook strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten.

Hierbij willen we mensen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit oproepen zich bij de de politie te melden en eventueel ook aangifte doen. Ook mensen die mogelijk getuige zijn geweest van strafbare feiten, worden verzocht zich bij de politie te melden. 

Slachtoffer centraal

Het belang van slachtoffers staat voor ons voorop. Onderzoeken worden gedaan door gespecialiseerde rechercheurs en officieren van justitie. Zij vormen een deskundig team en staan slachtoffers bij. Bewijs verkrijgen in zedenzaken is vaak lastig en kost vaak veel tijd, maar is zeker niet onmogelijk.

Het uitgangspunt van de politie en het Openbaar Ministerie in zedenzaken is dat slachtoffers zélf bepalen of ze aangifte doen. Het is belangrijk dat een slachtoffer niet tegen zijn zin in een strafrechtelijke procedure terechtkomt.

Bron: OM

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen