HomeShowbizz en CultPolitie in België grijpt niet in als theaters en bioscopen toch openblijven

Politie in België grijpt niet in als theaters en bioscopen toch openblijven

In Vlaanderen is er, net als in Nederland, vrij abrupt een lockdown aangekondigd. Afgelopen woensdag werd er door het Overlegcomité, het Vlaamse OMT, besloten dat alle podia dicht moeten vanaf Tweede Kerstdag. Diverse theaters en bioscopen in België hebben echter aangegeven dat ze zich hier niet aan zullen houden en burgemeesters en lokale politie van verschillende deelgemeenten van Brussel lieten weten niet in te zullen grijpen wanneer de podia toch openblijven.

“Het Overlegcomité maakte een symbolische vergissing. Daar ga ik geen vergissing aan toevoegen”, stelde burgemeester Christos Doulkeridis van de deelgemeente Elsene. “Ik ga de politie niet naar dit soort plaatsen sturen om ze te controleren.”

Het college van procureur-generaals van het OM in België liet ook weten dat “er zoveel andere echte criminele fenomenen zijn die meer prioritair zijn. We gaan de politie niet vragen om de wacht te houden voor theaterzalen of om systematisch processen-verbaal op te stellen.”

De afgekondigde lockdown heeft er verder toe geleid dat er zondag verschillende protesten zullen zijn. Ook diverse gezaghebbende virologen in België, zoals Marc van Ranst, lieten al weten dat ze het besluit van de lockdown niet begrijpen.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen